Toepassing medisch

MS

De symptomen van mensen met multiple sclerose verslechteren wanneer de lichaamstemperatuur van de patiënt  stijgt. Zelfs een iets hogere temperatuur maakt al een enorm verschil in behaaglijkheid uit. Het koelen van het lichaam verlicht deze symptomen en helpt MS-patiënten om meer actief te blijven.

 

SLAAPPROBLEMEN

Onderzoekers aan de Universiteit van Pittsburgh School of Medicine ontdekte dat het dragen van een verkoelende pet die het voorhoofd bedekt u helpen om sneller en langer te slapen. De onderzoekers geloven dat de koeling caps het metabolisme vertragen in het voorste deel van de hersenen dat overactief is bij mensen met slapeloosheid.

 

SENIOREN & CARDIOVASCULAIRE PATIËNTEN

De mogelijkheid om te zweten met het gevoel van dorst neemt af wanneer het menselijk lichaam ouder wordt. Deze combinatie betekent een hogere kans op oververhitting en in het ergste geval een falen van vitale organen in warme weersomstandigheden. Hogere temperaturen  zet ook druk op het cardiovasculaire systeem, hetgeen problemenkan veroorzaken bij hart-en vaatpatiënten.

 

VERWONDINGEN

Veel blessures kunnen verlichting vinden van de pijn en zwelling bij een actieve afkoeling voor een langere periode. 

 

  
 
Lees meer over de noodzaak van medische cooling