Toepassing sport

Verlagen lichaams kerntemperatuur

Onze droge verdampingskoeling producten zullen je koel te houden tijdens het uitvoeren van sport-of andere activiteiten.

 

Verlagen van de hartslag

Door hardlopen, fietsen of wandelen, zal de spieractiviteit er voor zorgen dat de kerntemperatuur van het lichaam toeneemt waardoor er een hogere hartslag gaat optreden om het lichaam van de nodige koeling te voorzien. Door een actieve koeling toe te passen zal de hartslag vertraagd worden en het gevoel van vermoeidheid afnemen.

 

Voorkom uitdroging

Zweet zal het lichaam helpen om koel te blijven, maar  transpiratie is niet voldoende wanneer het lichaam blijvende activiteit bij hoge buitentemperaturen uitvoert.

Het resultaat hiervan is dat het lichaam oververhit raakt waardoor prestaties aanzienlijk dalen en er tevens sneller vermoeidheid optreedt.

 

Zorg voor een afkoeling na inspanning

Afkoelen van het lichaam voor, tijdens en na een sportevenement zal de de kerntemperatuur van het lichaam, hartslag, cardiovasculaire drift verminderen en tevens zorgen voor het verlagen van de inspanningservaring. Speciaal voor duursporters zal dit hun prestaties aanzienlijk verhogen.


  
 
Lees meer informatie over de noodzaak van persoonlijke koeling